הירשמו ללימודים להרשמה

"פתרונות חקלאיים ברי קיימא": קורס קיץ מטעם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב לסטודנטים מסין והודו

09 יול' 2017
​במהלך החודש (יולי), יתקיים קורס קיץ לסטודנטים מסין והודו בנושא "פתרונות חקלאיים ברי קיימא" בקמפוס שדה בוקר של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

לקורס רשומים כ-25 סטודנטים שנבחרו מתוך כמאה פונים, וחלקם מגיעים מאוניברסיטאות מובילות. מתוך כמאה הסטודנטים שהשתתפו עד כה בתוכנית בשנים הקודמות, כעשרה המשיכו את לימודיהם לתארים מתקדמים בקמפוס שדה בוקר.

חוקרים מהמכון לחקלאות וביוטכנולוגיה של אזורים צחיחים על-שם שוחרי האוניברסיטה בצרפת, ילמדו את הסטודנטים נושאים מגוונים בתחומי חקלאות וסביבה. כמו כן, קורס זה מספק לסטודנטים ידע חדשני וטכנולוגיות חדשניות, כמו גם פרספקטיבה אקדמית משולבת, הנוגעת לשיטות חקלאיות לשיפור ייצור מזון ויעילות ניצול מים, במיוחד לאור תופעת המדבור העולמית.

הסטודנטים ישהו בקמפוס במשך חודש וילמדו בכיתה, יבצעו מדידות במעבדה ובשדה וישתתפו בסיורים מקצועיים ברחבי הנגב. קיום הקורס מאפשר חשיפה של המחקר החקלאי במכון וכן יצירת קשרים חדשים.

הקורס ממומן על-ידי המועצה להשכלה גבוהה, בעקבות תוכנית שהגיש פרופ' נפתלי לזרוביץ.

20170705_091158.jpg
 הסטודנטים הלומדים בקורס הקיץ בתמונה קבוצתית | צילום: יח"צ