27 אפר' 2015

המחלקה לניהול בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב תשיק, לראשונה בישראל, מגמת לימוד בתחום ניהול עסקי ספורט, שתפעל במסגרת תואר ראשון בניהול, במסלול חד-חוגי. לרגל השקת המגמה החדשה, תקיים הפקולטה ב-7.5.2015
כנס ניהול עסקי ספורט ראשון מסוגו בארץ:
Big Business Bigger Sports

המגמה הייחודית תציע הבנה מעמיקה של עולם הספורט, בישראל ובעולם, תוך זווית אינטר-דיסציפלינארית שמשלבת תחומים מגוונים כגון: שיווק, כלכלה, תקשורת, ממשל, חוק ומשפט ועוד, וזאת על מנת לצייד את הסטודנט  בכלים הרלוונטיים לקריירה שלאחר הלימודים, ועם ההבנה הנדרשת של עולם הספורט כתעשייה רבת-היקף, המגלגלת מאות מיליוני שקלים ומעוררת עניין בכל מקום בעולם. מדובר, כאמור, בתכנית ייחודית למחלקה לניהול באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

לדברי ראש המחלקה לניהול, ד"ר יותם לוריא, ציין כי אחד הדגשים המרכזיים של המגמה יהיה חיבורה לתעשייה ומתן הזדמנות לסטודנט לחוות את התעשייה בישראל ממקור ראשון, באמצעות מרצים אורחים בקורסים השונים ועידודם לבצע התמחויות בארגוני ספורט שונים בישראל, תוך התאמה לצרכי הסטודנט מצד אחד ולצרכי הארגון מצד שני. "ניסיון פרקטי זה, יחד עם הכלים האקדמיים, המתודולוגיים והמחקריים שמוצעים לסטודנטים לתואר ראשון בניהול, יאפשרו לסטודנט/ה למלא את התרמיל בכלים שישרתו אותו/ה בעתיד בקריירת הניהול" אומר ד"ר לוריא.

יצוין, כי בעוד שבישראל מגמה זו הינה חדשנית ופורצת דרך, הרי שבעולם פועלות מספר תכניות לימוד דומות, במוסדות אקדמיים מובילים: אוניברסיטת לונדון, אוניברסיטת ניו יורק, האוניברסיטה האירופית מדריד, אוניברסיטת אוסטין טקסס ועוד.