26 יונ' 2016
BB_LOGO_BLUE_RGB_SET.png
סטודנטים מהמחלקה להנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת בן-גוריון בנגב יוזמים מציאות: בפעם הראשונה בישראל, אוניברסיטת בן-גוריון והעיר באר שבע יארחו כנס יזמות במשך שבוע אליו יגיעו כ 30 סטודנטים יזמים מאיגוד הסטודנטים האירופאי להנדסת תעשיה וניהול ESTIEM
European Students of Industrial Engineering and Management

כנס SET BGU (Summer Entrepreneurship Training)  ימשך שבוע ימים בין ה-4-11 ביולי, ויעסוק בנושא היזמות בישראל בכלל ובבאר שבע בפרט. ישתתפו בו כשלושים סטודנטים וסטודנטיות לתואר ראשון ושני להנדסת תעשייה וניהול ממדינות שונות באירופה, אליהם יצטרפו סטודנטים להנדסת תעשיה וניהול ישראלים ממוסדות אקדמיים מובילים בארץ.  המשתתפים האירופאים יגיעו מ-13 מדינות שונות: בריטניה, רוסיה, טורקיה ,פולין, פינלנד, בולגריה, קפריסין, פורטוגל, יוון, הולנד, ליטה, גרמניה מקדוניה. ביניהם סטודנטים הלומדים במוסדות אקדמיים יוקרתיים כגון קיימברידג' ומתמחים שעובדים בקונגולומורטים עולמיים כדוגמת Siemens.

במהלך הכנס ייחשפו המשתתפים לעשרות חברות סטארטאפ, מגוון רחב של יזמים (יהודים ערבים, דתיים חילוניים, טכנולוגים וחברתיים), קהילות יזמות, יעברו סדנאות פיתוח כישורים ויחוו מקרוב את "מדינת הסטארטאפ". לכל אורך התכנית הם ידונו ויעסקו בהיבטים שונים של תחום היזמות, במשמעויות הלאומיות עבור מדינת המקור שלהם, ובמשמעות האישית עבורם כיזמים. בנוסף דרך טיולים ופעילויות חברתיות המשתתפים יכירו את הארץ, את אתריה ונופיה ויפתחו קשר עם המשתתפים הישראלים בפרט ועם מדינת ישראל בכלל. הם יבקרו במצדה, בים המלח, בעיר העתיקה בירושלים ויבלו בחופי תל אביב. הם יפגשו עם נציגי חברות כמו: Paypal, Wix, JVP,Twist Bioscience  וכן חברות הזנק צעירות יותר כמו: Paybox, Fairfly ומיזמים בתחילת דרכם. הם יבקרו ב"האבים" –מרכזי קהילות יזמות כמו: פארק ההייטק בבאר שבע, מרכז Siftech בירושלים, וSosa ומאז"ה 9 בתל אביב.

SET BGU התחיל כיוזמה של 5 סטודנטים להנדסת תעשיה וניהול מאוניברסיטת בן-גוריון: יותם צוקר, איתי קולס, אורי לובל, ניר נגר ואייל קוליק שהחליטו ליצור שותפות אסטרטגית עם עמיתיהם באירופה. בהנחיית פרופ' אהוד מניפז, חוקר בעל שם בין לאומי בתחום היזמות הם גייסו תמיכה מנשיאת האוניבריסטה, מראש עירית בארשבע, מהמחלקה להנדסת תעשיה וניהול, מתורמים בחו"ל ומחברות הייטק מקומיות כדי לאפשר ולממן את הפרויקט השאפתני.

הכנס מתרחש בשיתוף פעולה הדוק עם איגוד הסטודנטים האירופאי להנדסת תעשייה וניהול ESTIEM הכולל מעל 60,000 סטודנטים ביותר מ-20 מדינות. ארגון אירופאי זה מקיים מדי שנה סמינר תלת-שבועי בנושא יזמות כאשר בכל שבוע מבקרים המשתתפים במדינה אחרת. השנה, בפעם הראשונה מדינת ישראל תארח אירוע של הארגון. השאיפה היא  להפיק אירוע מוצלח ברמה גבוהה שישאיר רושם חיובי ויסלול בעתיד את דרכה של ישראל לחברות כשותפה בארגון.