20 אוק' 2014
במעמד השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, יוענק ביום שלישי הקרוב, ה- 21.10.14, באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, אות הנגב לאיכות הסביבה.

אות הנגב לאיכות הסביבה מוענק זו השנה השישית, ביוזמת עמותת נגב בר קיימא ובשיתוף אוניברסיטת בן-גוריון בנגב-קמפוס ירוק, עיריית באר שבע והמשרד להגנת הסביבה.

האירוע נועד להוקיר גופים, ארגונים, מוסדות ובודדים על פעילות מיוחדת, מתמידה ופורצת דרך בתחום איכות הסביבה בנגב. הזוכים נבחרו על ידי וועדת שיפוט, בראשותו של שופט בית המשפט המחוזי בדימוס מר גלעד גלעדי, המורכבת מאישים המזוהים עם העשייה הציבורית, האקדמית והסביבתית, לרבות נציגי מועצת קמפוס ירוק של האוניברסיטה וחברי סגל נוספים.

אות מפעל חיים על שם יהודה ארד יוענק לגב' ברוריה גל, ממניחי היסודות לצפרות וטיבוע הצפרים בארץ, אשר חינכה והדריכה דורות שלצפרים וממשיכה לקדם את התחום בכל רחבי הארץ. הגב' גל שותפה במשך שנים לפעילויות שמירת הטבע ולמאבקים אשר קידמו את שימרת החי והצומח בישראל.

אות הנגב יוענק למעוצה האזורית- רמת נגב, על הובלת שינוי נרחב בכל יישובי המועצה במסגרת פרויקט "מזון מקיים", אשר במסגרתו הוגנו הרגלי תזונה נכונים ובריאה המבוססים על משאבים טבעיים. אות הנגב יוענק גם למנהלת פארק שקמה- רשות ציבורית קהילתית על מיזם המאגד רשויות מקומיות, מועצות אזוריות, רשויות וארגונים למטרת שימור שטחים בעלי ערכיות סביבתית רבה. זהו מיזם יחיד מסוגו המנוהל לראשונה בישראל כמרחב פתוח ואיכותי לטובת הציבור.

אות הנגב לאיכות הסביבה יוענק למרכז לחינוך טכנולוגי עמל- רעות, מחנה נתן, על העשייה החינוכית המיוחדת בקרב נוער מהמגזר הבדואי לשם הכשרה במקצועות טכנולוגיים והטמעה של נושא הקיימות בחיי היום יום של בית-הספר.

אות הנגב למוסד ציבורי יוענק למרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה, על קידום איכות הסביבה כיעד וכחלק בלתי נפרד מפעילותו השוטפת, באמצעות עמידה בתקני הניהול הסביבתי, הקצאת משאבים ליישום מטרות סביבתיות, מחויבות לשיפור איכות החיים, איכות הסביבה ואיכות בריאות בקהילה.

אות הנגב לעמותות יוענק לחוות אתכלית הפועלת לחיבור אל הטבע והאדמה בעזרת אמצעים טבעיים ומאפשרת לבאים בשעריה חוויה בלתי נשכחת של תרבות אתיופית אוטנטית. לבסוף, אות המתנדב יוענק למר ירמי בכר, על פעילותו הבלתי נלאית למען הסביבה במשך השנים.

אות הנגב לאיכות הסביבה יוענק ביום שלישי, 21.10.14, באולם הסנאט על שם ו' א' מינקוף באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. לתכנית הטקס