23 מרץ 2015
עושים רחוב
מאות סטודנטים, מתנדבים ותושבי השכונה ישנו ב"יום המעשים הטובים" את פניו של רחוב וינגייט בבאר שבע ויהפכו אותו לנעים ומזמין יותר במסגרת פרויקט "עושים רחוב"

באירוע, שיתקיים ביום שלישי, ה- 24.03.2015 ינכחו אשת העסקים והפילנתרופית שרי אריסון, ראש העיר מר רוביק דנילוביץ' , רקטור האוניברסיטה מר צבי הכהן ושחקני קבוצת הכדורגל הפועל באר שבע

במסגרת 'יום מעשים טובים' הארצי שיתקיים ביום שלישי הקרוב , יגיע פרויקט "עושים רחוב" של אגודת הסטודנטים בבן-גוריון לרחוב וינגייט הממוקם בשכונה ג' בבאר שבע. הפרויקט שנעשה בשיתוף עם  עיריית באר שבע, הרשות לפיתוח הנגב ואוניברסיטת  בן-גוריון בנגב, יכלול דוכנים רבים, הפעלות, מוזיקה ושלל סדנאות ליצירת רחובות נעימים ומזמינים יותר. באירוע ינכחו אשת העסקים והפילנטרופית שרי אריסון, ראש העיר מר רוביק דנילוביץ', רקטור האוניברסיטה מר צבי הכהן ושחקני קבוצת הכדורגל הפועל באר שבע שיבואו להעלות את המורל

אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון שמה לעצמה כיעד מרכזי את קידום הקשר בין ציבור הסטודנטים לעיר באר שבע ככלל ולשכונות הסמוכות לאוניברסיטה בפרט, תוך שילוב משמעותי של הסטודנטים יחד עם שאר תושבי העיר בעשייה משותפת, ליצירת הרחובות בהם היו רוצים לחיות. במסגרת מטרה זו, מדור מעורבות סטודנטיאלית של האגודה בשיתוף עם עיריית באר שבע, הרשות לפיתוח הנגב ואוניברסיטת בן-גוריון, השיק בשנת הלימודים הקודמת (תשע"ד) פרויקט ייחודי וראשון מסוגו – "עושים רחוב". מטרת הפרויקט הינה שיפור הנראות ושיפוץ הרחובות הקרובים לאוניברסיטה על ידי הסטודנטים בשיתוף התושבים באזור, כאשר הדגש המרכזי הוא על הפעילות הקהילתית של כלל המשתתפים.

לאחר שני אירועים מוצלחים ביותר ברחובות רינגלבלום ורוטנברג, אשר משכו קהל רב, מגיע הפרויקט לרחוב וינגייט בשכונה ג' בעיר. במהלך הפעילות יתקיים הפנינג חגיגי וצבעוני, יתקיימו שלל סדנאות "עושים רחוב" בהם יוכלו המשתתפים לקחת חלק, דוגמת בניית ספסלים, הקמת תערוכת עצים מחומרים ממוחזרים, יצירת ציורי קיר ורצפה, הקמת גינות קהילתיות, הכנת שלטים, צביעת, ניקיון ושיפוץ הרחוב ועוד. בנוסף, יתקיימו הופעות של להקות מקומיות, יגיעו שחקני הפועל באר שבע, יתקיימו הפעלות שונות לילדים ו"היריד הנודד" יגיע למכירת מוצרי אומנות מקומית, במה שעתיד להיות חגיגת רחוב צבעונית ומהנה.

במסגרת ההכנות לאירוע הושם דגש מיוחד על שיתוף מלא של הקהילה, בין היתר עם תכניות דוגמת "קהילת גוונים", "שבועת האדמה", "תכנית הדירות הפתוחות" ועמותת "רוח טובה". ההכנות כללו מפגשים מקדימים עם התושבים בשכונה, מעבר בין הבתים לרתימת התושבים וחשיבה משותפת, וכן פרסום בתיבות הדואר ובכניסות הבתים.
2403.PNG