16 מרץ 2017
ד''ר רוני ברגר

ד"ר רוני ברגר
 מהמחלקה לרפואת חירום שבפקולטה למדעי הבריאות ומהמרכז לחקר המוכנות והמענה למצבי חירום ואסון של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב זכה בתואר מאמר השנה לשנת 2016 של כתב העת
Journal of Psychology (JSP).
כותרת המאמר: "כתות נפגשות: הפחתת סטריאוטיפים ועמדות קדומות בין תלמידים ערבים ויהודים", והוא נכתב בשיתוף עם ד"ר ג'וי בנטוב מהמרכז הבינתחומי בהרצליה וד"ר הישאם אבו ריא וד"ר כרמית תדמור מאוניברסיטת תל אביב.
ממצאי המאמר מצביעים על כך שהתכנית של "כתות נפגשות" המשלבת מפגשים דו לאומיים יעילה בהגברת הנכונות לקשר חברתי, פיתוח יחס חיובי לגבי האחר ובהפחת סטראוטיפים, עמדות קדומות ונטיות לאפליה של האחר. בזמן שאלימות פוליטית הביאה לעליה משמעותית בסטראוטיפיזציה ובדעות הקדומות כנגד הפלשתינאים הישראליים, בתוכנית "כתות נפגשות" השיפור נמשך.
צוות העריכה של כתב העת מנה חמישה מאמרים כמועמדים למאמר השנה, וצוות שיפוט מיוחד בחר את המאמר של ד"ר ברגר כזוכה.