18 יונ' 2017
בטקס שנערך במעמד נשיאת האוניברסיטה פרופ' רבקה כרמי וסגן הנשיאה לקשרי חוץ, פרופ' סטיב רוזן, העניקה אוניברסיטת בן-גוריון בנגב את פרס ברלסון להבנה בין יהודים וערבים ע"ש יצחק רבין ז"ל, לעמותת הגר לחינוך יהודי-ערבי לשוויון.

הפרס, תרומתו של ויליאם ברלסון, מיועד לגופים או אנשים פרטיים אשר מקדמים את ההבנה בין יהודים לערבים.

עמותת הגר היא עמותה ללא מטרות רווח שהוקמה לפני עשור ע"י משפחות יהודיות וערביות מהנגב במטרה ליצור מרחב יהודי ערבי משותף המבוסס על ערכי השוויון, דו לשוניות ורב תרבותיות, מתוך אמונה שמרחב כזה יחולל שינוי ויהווה אלטרנטיבה אזרחית ברת קיימא ותקווה גדולה לנגב.

בדברי ההנמקה להענקת הפרס, נאמר עוד כי העמותה יצרה מרחב משותף על ידי הקמת מסגרות חינוכיות החל מגיל הרך (שנה) עד לכיתה ו' (12 שנים). בפועל- היום מפעילה העמותה שלושה קמפוסים חינוכיים בבאר שבע (פעוטון, גנים ובית ספר יסודי). כמו כן, העמותה הקימה מרחב קהילתי למשפחות, אנשי צוות וחברים נוספים ומפעילה תכנית קהילתית תוססת, מלמדת, מזמינה הידברות וחיונית במשך כל השנה. כיום מתחנכים במסגרות החינוכיות של המיזם כ- 250 ילדים וחברי הקהילה מונים כ 1000 חברים. מנכלית העמותה היא עו"ד אפנאן אבו – טהה.

לפרטים נוספים אודות העמותה ניתן להיכנס לאתר האינטרנט של הגר
או לדף הפייסבוק "עמותת הגר".

SHY_2750.jpg
נשיאת האוניברסיטה פרופ' רבקה כרמי וסגן הנשיאה פרופ' סטיב רוזן, מעניקים את הפרס למנכלית העמותה עו"ד אפנאן אבו-טהה | צילום: שי שמאולי