20 מאי 2015
פרויקט Free Your Mind נולד ממחקר של פרופ' ורד סלונים-נבו וד"ר מיה לביא-אג'אי מהמחלקה לעבודה סוציאלית ע"ש שפיצר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב על חוסנם של מבקשי מקלט מדרפור השוהים בחולות.

תמונה פליטים 5.jpg
תמונה קבוצתית של משתתפי הפרויקט

פרופ' סלונים-נבו וד"ר לביא-אג'אי: "במהלך המחקר שאלנו את מבקשי המקלט 'מה התקוות שלהם לעתיד?'. הם סיפרו כמה חשוב להם ללמוד ואמרו שהחלום שלהם ללמוד באוניברסיטה. בשיתוף פעולה עם מורן מקמל מ-'סטודנטים בבן-גוריון למען הפליטים ומבקשי מקלט', מסגרת בה חברים סטודנטים מפקולטות שונות שהגיעו בכל שבוע ולקחו חלק בהפקת הפרויקט וכן שיתוף פעולה עם מרצים רבים מהאוניברסיטה, שהתנדבו ללמד ובעזרת התמיכה הכלכלית של אוניברסיטת בן-גוריון וארגון סימי - The Center for International Migration and Integration והאיחוד האירופי, יצרנו תוכנית לימודים של 8 שבועות.

100 מבקשי מקלט השוהים בחולות הגיעו לאוניברסיטה פעם בשבוע ליום לימודים שכלל קורס בבוקר, ארוחת צהרים חמה תרומת באר שובע וקורס אחה"צ. כל משתתף יכל לבחור קורס אחד מבין 4 קורסים בבוקר, כולל: מבוא למדעי המחשב (ד"ר אנדרי שרף), פסיכולוגיה וחינוך (ד"ר הללי פינסון, ד"ר מיה לביא-אג'אי, פרופ' אבי עשור, פרופ' גלילה אגם ופרופ' ניצה ינאי), פוליטיקה וחברה (מרצים שונים מהמחלקה לפוליטיקה וממשל), עברית בסיסית (פרופ' אילנה רוזן ומרצים שונים מהמחלקה לספרות עברית) וקורס אחד מבין 4 קורסים אחר הצהרים כולל: ניהול משברים ועזרה הומניטרית (ד"ר ברוריה עדיני-ויזל), מבוא לפילוסופיה (פרופ' יאני נבו), עברית למתקדמים (ד"ר יעלי דקל) וניו מדיה (פרופ' עמית שכטר)".

הפרויקט הסתיים ביום ראשון, ה-17.5.15, במסיבת סיום, בה בירך דיקן הפקולטה למדעי הרוח והחברה פרופ' דיויד ניומן והוענקו להם תעודות גמר.

תמונה פליטים 4.jpg
מסיימי הפרויקט עם תעודות הגמר בידיהם