07 אפר' 2014
במסגרת כנס של האיגוד הישראלי להתפלת מים, אשר התקיים בכפר המכבייה במרץ, אורגן אירוע לכבודו של פרופ' אמריטוס חיים פורגש מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. את המושב הנחתה פורפ' אורה קדם, ובו צוינה תרומתו הרבה של פרופ' פורגש לחקר התפלת המים בישראל.
7M4C4118.JPG

פרופ' פורגש נולד בבודפסט בשנת 1933, שרד את השואה ועלה לארץ. בשנת 1958 החל לעבוד במכון לחקר הנגב בתחום חדש לאותה עת – התפלת מים מליחים. בשנים שלאחר מכן היה חבר בקבוצת "טוביהו" שהקימה את אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, עת אוחד המכון לחקר הנגב עם האוניברסיטה.

לאורך השנים שימש בתפקידים שונים באוניברסיטה, היה חבר הסנאט לאורך עשרות שנים, ניהל את המכונים למחקר שימושי והקים את המחלקה להנדסה סביבתית בפקולטה למדעי ההנדסה. פרופ' פורגש מוכר בעולם ממחקריו בנושא תהליכי ממברנות בהיבטים תיאורטיים ומעשיים. במהלך הקריירה המדעית שלו הקים שתי חברות הזנק.