18 יול' 2011

ד"ר טאלב מוקארי, מרצה בכיר במחלקה לכימיה ומכון אלזה כץ לננו-מדע וננוטכנולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון ופרופ' ברק וייס, מרצה במחלקה למתמטיקה באוניברסיטה,
זכו במענק יוקרתי למשך חמש שנים ממועצת המחקר של האיחוד האירופי E
RC European Research Council. ד"ר מוקארי זכה במענק בסך של 1.5 מיליון אירו, על תרומתו בפיתוח ננו-מבנים מיוחדים לייצור אנרגיה ירוקה בעלות נמוכה ואפקטיבית. פרופ' וייס זכה במענק בסך של 850 אלף אירו, לטובת חקירת דינאמיקה של פעולות של חבורות לי על מרחבי פרמטרים וינסה לענות על שאלות פתוחות בתורת המספרים וגיאומטריה.

בדוחות השיפוט למענקים לד"ר מוקארי ופרופ' וייס, נכתב: "שני החוקרים הינם בעלי שורה של הישגים מרשימים ומבטיחים, יחסית לחוקרים צעירים בשדות המחקר בהם הם עוסקים (ד"ר מוקארי בכימיה ופרופ' וייס במתמטיקה). הישגים אלו כוללים מאמרים מוצלחים מאוד שכתבו, אשר פורסמו במיטב המגזינים המדעיים בתחומם".

ד"ר מוקארי סיים את לימודיו לתואר ראשון ושני בכימיה מהאוניברסיטה העברית והמשיך את לימודי הדוקטורט בהנחיית פרופ אורי בנין מאותה מחלקה וסיים בהצטיינות יתרה בשנת 2006. לאחר מכן, נסע לתקופת בתר-דוקטורט כמלגאי פולברייט וזוכה פרס אילן רמון למשך שנה באוניברסיטת קליפורניה-בברקלי. בשנת 2007 הצטרף לצוות המחקר של המעבדה הלאומית האמריקנית בברקלי כחוקר עצמאי עד 2009. מאז, ד"ר מוקארי הינו מרצה בכיר במחלקה לכימיה באוניברסיטת בן-גוריון. בין היתר, זכה השנה בפרס קריל להצטיינות במחקר מדעי לשנת 2011.

פרופ' וייס הינו בעל תואר ראשון במתמטיקה מאוניברסיטת תל-אביב, תואר שני במתמטיקה מאוניברסיטת קליפורניה בברקלי, תואר שלישי מהאוניברסיטה העברית ובתר-דוקטורט מאוניברסיטת ניו-יורק בסטוני ברוק. החל משנת 2000 הוא חבר סגל באוניברסיטת בן-גוריון. פרופ' וייס קיבל את פרס קרן ברגמן בשנת 2001 ופרס דיקן הפקולטה למדעי הטבע לשנת 2009. מחקרו נתמך על-ידי מענקים מקרן ישראל-ארצות הברית (BSF) והקרן הישראלית למחקר ((ISF.

מענק ה-ERC מוענק לחוקרים עצמאיים, בין שלוש לשנים עשר שנים לאחר קבלת תואר הדוקטור (PhD). חלק מן ההחלטה להענקת המענק מבוססת על  הפרופיל המדעי והישגי העבר של החוקר המבקש. בסיכום שנעשה עם קבלת הפרס, מוצבת ישראל במקום ה-4 באירופה מבחינת יוקרה אקדמית. זוהי הפעם השמינית בה זוכים במענק חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון, החל מייסודו בשנת 2007.