15 מאי 2011

ספר של ד"ר ערן פישר, Media and New Capitalism in the Digital Age זכה לציון לשבח מטעם "האגודה של חוקרי האינטרנט" Association of Internet
 Researchers
. פישר הוא מילגאי קרייטמן במחלקה לתקשורת.

ועדת האגודה ציינה כי מצאה את הספר "מתוחכם, כתוב-היטב, ומעניין. התרשמנו במיוחד מאיכות הטיעונים ומהשאפתנות והרלוונטיות של הנושאים שהוא מעלה". פישר הוא בעל תואר שני מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן גוריון בנגב, ואת התואר השלישי בסוציולוגיה קיבל מאוניברסיטת
New School for Social Research ב- 2008.

הספר Media and New Capitalism in the Digital Age (2010, Palgrave)  עוסק בתמורות בשיח הלגיטימציה של הקפיטליזם במקביל לצמיחת הטכנולוגיה הדיגיטלית. גרסה עברית של הספר יצאה לאחרונה תחת הכותרת קפיטליזם בעידן התקשורת הדיגיטלית (2011, רסלינג).

הספר זכה לשבחים רבים. פרופ' וינסנט מוסקו מאוניברסיטת קווינס בקנדה, ממובילי המחקר העולמי בתחום, כתב עליו: "מדריך זה לעולם הרשתי, פרי מחקר מדוקדק וכתוב לעילה, לא רק מנפץ את החלומות באספמיה בדבר 'אוטופיה 2.0', הוא גם מספק בדיוק את הניתוח המקיף אשר לו אנו זקוקים כדי להבין את הכוח וההתמדה של חלומות אלו". פרופ' בן אגר, מאוניברסיטת טקסס, ארלינגטון, כתב "ספרו המבריק של פישר מספק סיבות טובות לכך שעלינו להיות זהירים ביחס ל'קפיאטליזם של המחשב הנישא'". ופרופ' אורי רם מאוניברסיטת בן גוריון, כתב: "מקס ובר טען שהאתיקה הפרוטסטנטית אפשרה הקפיטליזם המודרני המוקדם; ערן פישר טוען שהאתיקה הדיגיטלית מאפשרת את הקפיטליזם המאוחר, בן זמננו. על מדף הספרים שלי ספר זה מוצא את מקומו לצד ספרו של מנואל קסטלס על הקפיטליזם המידעי, ספרו של ניק דאייר-ווית'פורד על סייבר-מרקסיזם וספרו של וינסנט מוסקו על הנשגב הדיגיטלי".

eran.png 9780230616073.jpg