02 אפר' 2017
החל מחיסכון במזון וכלה בשיתוף כלי עבודה וגינון – המיזמים הסביבתיים הזוכים במסגרת הקול הקורא השנתי של קמפוס ירוק, מייצרים שינוי סביבתי וחברתי בקמפוס ובקהילה.

כבכול שנה קמפוס ירוק באוניברסיטת בן-גוריון בנגב מציע מענק כספי לסטודנטים ולעובדים שיציעו ויוציאו אל הפועל מיזם סביבתי בתחומי הקמפוס ובקהילה. המיזמים השונים תורמים לאיכות הסביבה בקמפוס או מחוצה לו, לשמירת טבע, או לקיימות. בשנת תשע"ז זכו 4 מיזמים לקבל מימון במסגרת ה"קול הקורא למיזם חברתי-סביבתי באוניברסיטה ובקהילה" של קמפוס ירוק.

מיזם הכלבויניק – מחסן ציוד שיתופי

מיזם "הכלבויניק – מחסן ציוד שיתופי" ממוקם בשכונה ד' בבאר שבע ומציע כלי עבודה וכלי גינה להשאלה ללא עלות. ספריות שיתוף ציוד הן כלי להפחתת ההשפעה הסביבתית הגלומה בצריכה, בין היתר בשל העלויות הסביבתיות הגלומות בייצור ובפסולת הנוצרת. יחד עם זאת, יוזמות כדוגמת הכלבויניק מייצרות ומחזקות קשרים חברתיים בין פעילים ובין אנשים אשר בוחרים להשאיל ציוד מהמיזם. הכלבויניק זוכה למימון זו השנה השנייה, והוא מיועד לרכישת מערכת ניהול מלאי ולהפקת סדנאות בנייה בעץ הפתוחות לציבור.

מיזם DoGood

המיזם DoGood – יישומון חברתי להצלת מזון, מציע תרומה סביבתית וחברתית כאחד. המיזם מחבר בין יצרני מזון גדולים (למשל: קפיטריות, בתי קפה וכולי) לבין עמותות אשר אוספות ומחלקות מזון לנזקקים, ובכך מסייע במניעת בזבוז מזון. מלבד החיסכון במשאבים, הטמנת פסולת מזון היא גורם משמעותי לפליטות גזי חממה, ומניעת בזבוז מזון מביאה להפחתה בפליטות גזי החממה של ישראל. לצד אלו, המיזם מציע תרומה חברתית בכך שהוא מסייע לעמותות אשר אוספו ומחלקות מזון לנזקקים, לקבל כמויות מזון גדולות יחסית באופן שוטף. המיזם נתמך כדי לסייע לו להגביר את תרומות המזון בבאר שבע ובאוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

מיזם קפה ירוק

עוד בתחום המזון ובתחום הפחתת הפסולת, במיזם "קפה ירוק" מוצע להקים מערך איסוף ואצירה של פסולת הקפה המיוצרת בקמפוס מרקוס של אוניברסיטת בן גוריון בנגב. מידיי יום מושלכת לפח כ-150 ק"ג של אבקת קפה משומשת. במסגרת המיזם יבוצע איסוף של פסולת זו, ובתוספת גזם יבש שייאסף אף הוא בתחומי האוניברסיטה, תוסב פסולת הקפה לקומפוסט איכותי.

מיזם מועך בקבוקים

לבסוף, במסגרת המיזם "מועך בקבוקים" יוצבו מתקני "מועך בקבוקים" בכ-90% על-גבי כלובי איסוף בקבוקים (בנפח 1.5 ל') נבחרים בשכונות הקרובות לאוניברסיטה. המתקן מאפשר להקטין את נפח הבקבוקים עד כדי 90% מנפחו, ובכך מביא להגדלת מספר הבקבוקים שניתן לאצור בכלוב במשך זמן נתון. שימוש ב"מועך הבקבוקים" מביא להקטנת מספר הנסיעות לטובת ריקון כלובי הבקבוקים, ובכך להפחתה של מפגעי רעש, גודש תנועה, זיהום אוויר, ופליטות גזי חממה.

טקס ובו יוצגו כלל המיזמים הזוכים ויחולקו תעודות הערכה ליזמים יתקיים בחודש יוני 2017.