25 נוב' 2014
חוקרים מאנגליה ומישראל משתפים פעולה בפרויקט ייחודי העוסק בהעצמת לומדים מאוכלוסיות מיעוט באקדמיה. בפרויקט הייחודי שותפות ד"ר איריס טבק וד"ר עידית כ"ץ מהמחלקה לחינוך באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

"מדובר בפרויקט שהוא בעל משמעות מיוחדת, בפרט על רקע הקריאות הנשמעות לחרם אקדמי שמגיעות מאירופה ", ציינה ד"ר טבק.

הקבוצה כוללת שבעה חוקרים מאנגליה וחוקרים מהמכללה האקדמית גורדון, מכללת סכנין, מכללה אקדמית להכשרת עובדי הוראה, מכללת קיי, ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב. המפגשים יתקיימו במוסדות השונים של שותפי הפרויקט, כאשר ביום חמישי  הקרוב ה-27.11.14 , יתקיימו כנסים באוניברסיטת בן-גוריון ובמכללת קיי בבאר שבע.

קבוצת המחקר האקדמית ממומנת על ידי ארגון הידידים האקדמיים של ישראל באנגליה, בהובלתה של פרופ' סו ג'קסון מאוניברסיטת בירקבק בלונדון. קבוצת המחקר הוקמה במטרה להביא יחדיו חוקרים מאנגליה וממגזרים שונים בישראל. תפקידה של הקבוצה הוא לחקור את תפקיד ההשכלה הגבוהה בהטמעת תובנות של צדק חברתי ובפיתוח זהות אישית וחברתית. בכוונת קבוצת המחקר  להפיץ את ממצאי המחקר בפרסום מדעי ,בעריכתה של ג'קסון.

להלן תכנית המפגש שיתקיים ביום חמישי הקרוב באוניברסיטת בן-גוריון בנגב:
  • Morning session at the Education Department at BGU. Introducing the Negev, BGU and initiatives in the department to promote academic opportunities for under-represented groups. Led by Dr. Idit Katz.
  • Tour of Desert Embroidery program in Lakia.
  • Afternoon session at Kaye College.
  • Welcome Miriam Schildkraut and Mueen Fakhereldeen
  • Panel on Transformations and transgressions: Miriam Schildkraut (Identity); Dr. Kerry Harman (Constructions of knowledge); Dr. Rhonda Sofer (Transformative pedagogies); Dr. Roxana Reichman (The role of universities); Sarab Abu-Rabia-Queder (Hagar school); Panel facilitated by Dr. Iris Tabak
  • Closing session at Kaye College
  • Outlook toward edited volume stemming from the study group and closing remarks. Led by Professor Sue Jackson.