24 יול' 2017

בחודש יוני הכריזה הפקולטה למדעי הטבע, בשיתוף המחלקה לספרות עברית והמחלקה לאומנויות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, על המשך המסורת שהחלה בשנה שעברה: הענקת פרס יצירה מיוחד לסטודנטים הלומדים באחד מהתחומים הבאים: מתמטיקה, מדעי המחשב, הנדסת תוכנה, פיסיקה, כימיה, מדעי החיים, ומדעי הגיאולוגיה והסביבה, ובעלי נטיות אומנותיות בתחומי הכתיבה, הציור, הצילום, הפיסול וההלחנה.

לקול הקורא נענו 69 סטודנטים שלומדים לתואר B.Sc. במוסדות להשכלה גבוהה כולל: אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, אוניברסיטת תל-אביב, האוניברסיטה העברית בירושלים ועוד. כל אחד מהיוצרים היה רשאי להגיש עד שלוש יצירות לשיפוט, כאשר הוגשו לתחרות סך של 153 יצירות.

ועדת שיפוט שהורכבה מחברי סגל מהפקולטה למדעי הטבע, ומהמחלקות לספרות עברית ואומנויות, בחרה 3 יצירות שזכו בפרסים כספיים וכן 15 יצירות שזכו בציון לשבח: פרס ראשון בסך1500 ₪, פרס שני בסך1000 ₪ ופרס שלישי בו זכו שתי יצירות בסך500  ₪, כל אחת.

טקס חגיגי בו יוענקו הפרסים ייערך באוניברסיטת בן-גוריון בנגב בתאריך 30.7.2017, במהלכו תוצג תערוכה של היצירות הזוכות וכן היצירות שזכו בציון בשבח.

במקום הראשון זכה אביעד הנדל, סטודנט במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בן-גוריון בנגב על השיר "נגזרות". במקום השני זכה תומר מנקיטה, סטודנט במחלקה למדעי המחשב באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, על הצילום "ללא כותרת". במקום השלישי זכתה מור לביא, סטודנטית במחלקה להנדסת תוכנה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב על הרישום "ללא כותרת".

דיקן הפקולטה למדעי הטבע, פרופ' יבחר גנאור, שעוסק בעצמו בכתיבת שירים, ושיזם את התחרות מסביר: אנו לא רואים סתירה בין עיסוק במדעים לבין יצירתיות. להיפך, הרבה מההישגים המדעיים הגיעו בזכות הדימיון והיצירתיות של אנשי המדע. חשוב לנו לעודד את הסטודנטים לשמור על רוח היצירתיות שלהם למרות עומס הלימודים אותו הם חווים.

חבר השופטים כלל בין השאר  את ראש המחלקה לספרות עברית, פרופ' חביבה ישי, את פרופ' חיים מאור מהמחלקה לאומנויות ואת היוצר והמוזיקאי דוד פרץ מהמחלקה לספרות עברית.

פרס היצירה

היצירות הזוכות:

tree-of-life.pdfמקום ראשון | אביעד הנדל - נגזרות

מקום שני | תומר מנקיטה - ללא כותרת

מקום שלישי | מור לביא - ללא כותרת

שמות הזוכים בפרס לשבח:

יוחאי להמן | עוד חוזר הניגון (סיפור), דור זלוטניק | הכל מתרחש כרגיל (שירה), תמר שמחון | הג'וקר (ציור), אורי בר אילן | פעם צייד (סיפור), שגיא לוי | Cave (צילום), רביד חרובי | אור לבן (שיר מולחן), ברק סמש | שכרון מעמקים (שיר מולחן), שקד ירון | אי-תמודדות (שירה), שחר עזריאל | ללא כותרת (ציור), עדי אבנרי | נשמת כל חי (סיפור), בועז לנגפורד | העדפה מרכזת (שירה), שקד עוזי | ללא כותרת (ציור), בועז לנגפורד | ללא כותרת (צילום), רועי רדיין | שעון של סטודנט (שירה), ליז שלמה | Hey There (צילום) .