24 אוג' 2015
מתקן1-2.jpg
לאחרונה הותקנו ברחבי קמפוס אוניברסיטת בן-גוריון בנגב עמדות לטעינת טלפונים סלולריים המתבססות על אנרגית השמש.

בכל עמדה ניתן לטעון עד 12 טלפונים –או כל מכשיר שיכול להיטען על ידי כבל USB במקביל, תוך כדי ישיבה על ספסל ובמקום מוצל. העמדות הוקמו כשירות לסטודנטים (שלא יכולים היום לתפקד ללא הטלפון הסלולרי הצמוד...) ולכל מי ששוהה בקמפוס.

במקביל, הוצבו בקמפוס 39 מתקני מחזור חדשים לבקבוקים/פחיות ו-2 מתקני מחזור לפסולת אלקטרונית.

הפרויקט תוצאה של שיתוף פעולה עם בנק הפועלים – אגף אחריות חברתית בראשות אברהם בר-אילן - והמתקנים הם תרומת הבנק.

היוזם והמוביל של הפרויקט הוא מנהל השיווק של האוניברסיטה, שגיא לנגר, בכובעו האח כמנהל "קמפוס ירוק", בשיתוף פעולה עם יו"ר קמפוס ירוק, פרופ' ירון זיו, אגודת הסטודנטים המקומית, מחלקת המשק, בראשות יעקב (קיקו) עייאש ובניהולו הטכני של מנהל מחלקת בינוי, חיים כרמון .

במסגרת פרויקט 'קמפוס ירוק', המובל על ידי 'המועצה הירוקה' בעלת נציגים מכל יחידות האוניברסיטה, מעודדת ומקדמת שלל פעילויות מחקריות וקהילתיות בנושאי סביבה וקיימות. פעילויות אלו כוללות מחקר ופיתוח בתחומים הנוגעים לשימוש מושכל במשאבים וחסכון בצריכתם, שמירה על הסביבה והטבע, חינוך סביבתי, מדיניות ציבורית 'ירוקה' ונושאים רבים אחרים.