26 מרץ 2012

תערוכה בנושא  "דיוקנאות קין: ייצוגים של 'אחרים' באמנות העכשווית בישראל" תיפתח באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ביום רביעי, ה-17 באפריל 2012 בשעה 18:30. התערוכה הקבוצתית, שנאצרה על-ידי פרופ' חיים מאור מהמחלקה לאומנויות וסטודנטיות בקורס אוצרות שבהנחייתו, תלווה בכנס בן יומיים אשר יעסוק בהיבטים שונים של התערוכה.

פרופ' חיים מאור: "התערוכה בוחנת את האופן שבו אמנים ישראלים התייחסו ומתייחסים למושג "אות קין" (סטיגמה) בהקשרים רחבים. החל בסיפור המקראי וגרסאותיו במדרשים יהודיים, נוצריים ומוסלמים, דרך דמותו של קין כ- 'פרה-פיגורציה' של 'היהודי הנודד' ועד לייצוגים עכשוויים של 'אנשים מסומנים' בשל מגדר, דת, גזע, לאום, שיוך מקצועי וכדומה. המושג נבחן הן ביחס לייצוגי התוקף והן ביחס לייצוגי הקורבן באמנות ובתקשורת העכשווית".

רשימת האמנים המשתתפים כוללת בתוכה את איל אדלר קלנר, חיה גרץ-רן, דוד טרטקובר, ורד אהרונוביץ, גסטון צבי איצקוביץ, מיכה בר עם, פאול גולדמן, קן גולדמן, מיכאל דרוקס, חאדר ושאח, נורית ירדן, ארז ישראלי, ורדי כהנא, שרה כץ, בועז לניר, ליאב מזרחי, מוטי מזרחי, נתן נוחי, עדי נס, מיכאל סגן-כהן, אסד עזי, מיקי קרצמן, מיכה קירשנר, ארנון רבין, אליסיה שחף, אסי משולם, אריק וייס, נחמה גולן.

אריק וייס-iCain (2).jpg
אריק וייס,איי.קין.-iCain (זמין בשחור ולבן),2012, 2 שקפים שחור-לבן ב-2 תיבות אור. צילום: אוסף האמן
spiky girl 300 dpi.jpg
ורד אהרונוביץ, ילדה דוקרנית- Spiky Girl, 2010, יציקת ברונזה. צילום:אוסף האמן

הכנס הבין תחומי בנושא "דיוקנאות קין: מבטים אל 'אחרים'", יתקיים ב-17-18 באפריל באולם הסנאט על-שם ו' א' מינקוף באוניברסיטת בן-גוריון בבאר-שבע ובאודיטוריום שבמוזיאון הפתוח בעומר.  לפרטים על הכנס לחצו כאן

התערוכה תוצג עד 10 ביוני 2012.