26 יול' 2017

ד"ר מיכל בר-אשר סיגל, מרצה בכירה במחלקה למחשבת ישראל על שם גולדשטיין-גורן באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, זכתה במענק לשלוש שנים מטעם הקרן הלאומית למדע על מחקרה: "בין אבות הכנסייה לתלמוד הבבלי: סיפורי מינים כשיקוף לשיח בין דתי". בנוסף להענקת המענק, הנהלת הקרן הלאומית למדע החליטה להעניק לד"ר בר-אשר סיגל את פרס הקרן לקידום החינוך והמדע על שם זהבה וצבי פרידנברג.

קרן פרידנברג, המנוהלת על ידי חברה לנאמנות של בנק לאומי לישראל בע"מ, מעניקה מדי שנה פרסים בתחומים שצוינו בצוואת המנוח צבי פרידנברג. השנה התמקדה הקרן בתחומי כימיה ומדעי היהדות ותולדות עם ישראל.

ד"ר בר-אשר סיגל היא מחזיקת הקתדרה על שם משפחת רוזן במדעי היהדות במחלקה למחשבת ישראל באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. כמו כן, היא בעלת תואר ראשון ושני מהחוג לתלמוד באוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני ושלישי מן המחלקה למדעי הדתות באוניברסיטת ייל. ד"ר בר-אשר סיגל הייתה מלגאית סטאר באוניברסיטת הרווארד וזוכת מלגת אלון מטעם המועצה להשכלה גבוהה.

עבודתה מתרכזת במחקר פילולוגי של ספרות חז"ל, ובחקר היחסים שבין יהודים ונוצרים במאות הראשונות לספירה ובעיקר כפי שאלו משתקפים בתלמוד הבבלי. ספרה הראשון Early Christian Monastic Literature and the Babylonian Talmud יצא בהוצאת קיימברידג' בשנת 2013 וזכה בפרס לאוטנשלגר מטעם אוניברסיטת היידלברג. הספר בחן מקבילות ספרותיות בין ספרות הנזירים הנוצרית לתלמוד הבבלי וטען לקשרים ישירים בין השניים.

ד"ר בר-אשר סיגל מכהנת כחברה באקדמיה הצעירה במסגרת האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים.