27 אפר' 2015
במהלך הכנס העולמי לרפואת חירום ואסון שהתקיים בקייפטאון בשבוע שעבר, מונו פרופ' לימור אהרנסון-דניאל, ראש המחלקה לרפואת חירום וראש מרכז המחקר האוניברסיטאי PREPARED,  וד"ר ברוריה עדיני, ראש התואר השני ברפואת חירום לדירקטוריון של הארגון העולמי לרפואת חירום ואסון.
פרופ' לימור אהרנסון-דניאל וד''ר גורדון דודג',  יו''רים משותפים של התחום הפסיכוסוציאלי בארגון העולמי לרפואת חירום ואסון
לקראת הכנס נבחרה פרופ' לימור אהרנסון-דניאל  כיו"ר התחום הפסיכוסוציאלי של הארגון, לצד ד"ר גורדון דודג' ממינסוטה (בתמונה).

מזה כשבע שנים בלבד, המחלקה לרפואת חירום שבביה"ס רקנאטי למקצועות הבריאות הקהילתיים בפקולטה למדעי הבריאות עוסקת בהכשרת מומחים, במחקר, בפיתוח-ידע והפצתו בתחום ההיערכות והמענה למצבי חירום ואסונות. "אני שמחה על המינויים" אמרה פרופ' אהרנסון-דניאל - הן בשל הפוטנציאל הגלום בעשייה בינלאומית בנושא שהוא כל כך חוצה גבולות, והן משום שהם מבטאים הכרה בעשייה שלנו ובהובלה שלנו את תחום המוכנות והמענה למצבי חירום ואסון, מכאן -באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

אולי כדאי להזכיר בהזדמנות זו כי בימים אלה נפתחה ההרשמה למחזור הבא של המומחים בתחום, כאשר נושאי הלימוד והמחקר מגוונים ורב-תחומיים וכוללים סוגיות בניהול מצבי חירום ואסון, מאפייני ההפגעות הפיזית בתרחישים שונים והיבטים פסיכוסוציאליים של מצבי חירום ואסון.  התואר נלמד במהלך שנתיים של יום לימודים אחד בשבוע כאשר מרבית הסטודנטים הינם אנשים עובדים המגיעים אחרי מספר שנים בשטח, בעלי תפקידים, ידע ונסיון, ובאים במטרה למסד את השכלתם בתחום, להתמקצע, ולפתח דיון עם עמיתים בעלי עניין משותף. קיימים שני מסלולי לימוד – מסלול מחקר (תיזה) ומסלול קורסים.  התואר מאושר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, מוכר לרופאים לצורך פטור מעבודת מדעי היסוד ומוכר לצרכי מעמד ושכר לאחים ואחיות העוסקים בחירום בשגרה. מצטייני המסלול יכולים להמשיך לתואר שלישי במחלקה.