20 אפר' 2017
suss.jpg

הפרס, בהובלת קמפוס ירוק באוניברסיטה, ניתן לפרופ' מתי סאס מהפקולטה להנדסת מכונות בטכניון עבור הפרסום:
("התפלת מים באמצעות דיוניזציה קיבולית: מה זה ומה אפשר לצפות מכך?"), שפורסם בכתב העת Energy and Environmental Science.

המאמר הזוכה מבקר ומעריך את טכנולוגיית הדיוניזציה הקיבולית (CDI) החדשנית ומספק הגדרות ומדדים במאמץ לאחד את קהילת ה- CDI הצומחת במהירות. המאמר מספק מבט על המגמות המתעוררות ב- CDI ומציע כיווני מחקר ופיתוח עתידיים.
קרן STRAGE ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב יסדו את פרס STRAGE-BGU למצוינות במדעי הסביבה. הפרס, בסך 5,000$, מוענק למדענים ולחוקרי סביבה ישראליים עבור פרסומים מצטיינים ומשפיעים באחד ממגוון תחומי מדעי הסביבה (כגון אקולוגיה, הידרולוגיה, קיימות, כלכלה סביבתית , הנדסה סביבתית, חינוך סביבתי, אפידמיולוגיה סביבתית) שפורסמו בשנה החולפת. דגש מיוחד ניתן לפוטנציאל של הפרסום להשפיע בטווח הארוך על הגנת הסביבה ועל המערכת האקולוגית שלנו.

חברי ועדת הפרס:
פרופ' אורית בן צבי אסרף, הפקולטה למדעי הרוח והחברה
פרופ' אשר ברנר, הפקולטה למדעי ההנדסה
ד"ר רחל גולן, הפקולטה למדעי הבריאות
ד"ר יודן רופא, המכונים לחקר המדבר ע"ש יעקב בלאושטיין
ד"ר ענת צ'צ'יק, הפקולטה למינהל עסקים ע"ש גילפורד גלייזר
פרופ' ירון זיו, הפקולטה למדעי הטבע (יו"ר)

טקס הענקת הפרס יתקיים ב 18 במאי2017

​ ​