22 פבר' 2015
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב קיבלה מענק מחקר במסגרת פרויקט Horizon 2020 של האיחוד האירופי, להקמת רשת קשרי מחקר בין אוניברסיטאות ומוסדות מחקר, במטרה לגבש וליישם תוכנית דוקטורט משותפת בתחום טכנולוגיות לאגירת אנרגיה תרמית.

ההתארגנות כוללת 14 אוניברסיטאות, 2 מוסדות מחקר ו-5 חברות מספרד, בריטניה, טורקיה, אירלנד, איטליה, צרפת, לטביה, פורטוגל, בלגיה, אוסטריה, פולין, הולנד וישראל, המיוצגת על ידי המעבדה למעבר חום במחלקה להנדסת מכונות באוניברסיטה, בראשותו של פרופ' גנדי זיסקינד.
SET-plan.png

התוכנית האסטרטגית האירופאית בטכנולוגיות אנרגיה (SET-plan) קובעת את המדיניות הכללית וגם את האמצעים הספציפיים שקשורים לתכנון, יישום, משאבים ושיתוף פעולה בינלאומי בתחום, כולל מפת דרכים לשינוי במערך ההשכלה הגבוהה באירופה והידוק שיתוף הפעולה בין המדינות, במעורבות האקדמיה והתעשייה. בהתאם לכך, הפרויקט הנוכחי עוסק בתוכנית הדוקטורט המשותפת בתחום אגירת האנרגיה התרמית אשר קשורה באופן הדוק לשימוש יעיל במקורות אנרגיה מתחדשים. התוכנית תכלול מגוון נושאים, כגון אגירת אנרגיה בטמפרטורות גבוהות, אגירה לטווח קצר ואגירה עונתית.

לדברי פרופ' זיסקינד, בשנים האחרונות נוצרו קשרי מחקר עם עמיתיו באירופה, בתחום אגירת אנרגיה, במסגרת תוכניות אירופאיות שונות כגון COST ו- Marie Curie. הפרויקט החדש הוא פועל יוצא של הצלחת החוקרים בשיתופי הפעולה הקודמים.