15 דצמ' 2016
הכנס הבינלאומי לטכנולוגיות מתקדמות  NexTech שנערך בסוף החודש הקודם, היווה מפגש ראשון מסוגו בישראל של העוסקים בפיתוחים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר מן האקדמיה גופי ביטחון ומהתעשייה העולמית.
 Nexttech3.jpg

הכנס אורגן כיוזמה משותפת של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, העיר באר-שבע, פארק ההיי-טק גב-ים נגב  העיר באר-שבע וסייברטק - האירוע העולמי של תעשיית הסייבר. לראשונה נערך הכנס בעיר באר-שבע, שראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו הגדירה כבירת הסייבר הישראלית.

בכנס השתתפו חברות ענק בינלאומיות וישראליות,  חברות סטארט אפ וגופי המחקר המתקדמים ביותר. בתערוכה  המרכזית בכנס הציגו חוקרי האוניברסיטה טכנולוגיות חדשניות בתחומי הרובוטיקה, הקוגניציה, כלי תחבורה אוטונומיים ומכשור רפואי מתקדם, שעוררו כולן עניין רב.

תכנית הכנס כללה מושבים שעסקו באקוסיסטם המקומי שמתהווה בין הצבא, האקדמיה והחברות הטכנולוגיות; הצגת החידושים האחרונים בטכנולוגיות הענן, הרובוטיקה, החלל, הביורפואה והסייבר; ומושב שעסק בסטארטאפים והציג ארבעה מיזמים בולטים שהוקמו לאחרונה במסגרת מעבדת החדשנות של האוניברסיטה BGU Innovation Labs. במסגרת הכנס אוניברסיטת בן-גוריון בנגב וחברת PayPal הכריזו על הידוק שיתוף הפעולה ביניהן בעריכת מחקרים משותפים ובפעילויות לפיתוח חדשנות בתחומי ה-BIG DATA, הלמידה החישובית ואבטחת המידע.

Nexttech1.jpg

נשיאת האוניברסיטה, כמו גם חברי סגל בולטים, נשאו דברים והשתתפו בפאנלים השונים: פרופ' רבקה כרמי נשאה דברים במושב הפתיחה של הכנס, במושב שעסק בקשר שבין אקדמיה, צבא וטכנולוגיה השתתף פרופ' (תא"ל במיל') קובי בורטמן מהמחלקה להנדסת מכונות ולשעבר ראש להק ציוד בחיל האוויר, ובמושב שעסק בנושאי הענן, הרובוטיקה, החלל הביומד והסייבר השתתפו ארבעה חברי סגל האוניברסיטה: פרופ' דן בלומברג, סגן נשיאה ודיקן למו"פ, פרופ' ברכה שפירא, ראשת המחלקה להנדסת מערכות תוכנה ומידע, פרופ' דוד זרוק, ראש המעבדה לביו רובוטיקה ולרובוטיקה רפואית ופרופ' הילל בר גרא מהמחלקה להנדסת תעשייה וניהול.
בכנס לקחו חלק חוקרים, נציגי מערכת הביטחון, יזמים טכנולוגים, שגרירים ונציגים דיפלומטיים, ובסך הכול כ-800 משתתפים שנכחו באירוע שנחלק על פני שני אוהלים: באחד התקיימו הרצאות ומושבים, ובשני תערוכת טכנולוגיות. שניהם לאורך שעות היום כולו.