26 נוב' 2014
הוכרזו הזוכים בפרס מפעל הפיס לאמנויות ולמדעים על שם לנדאו לשנת 2014. הפרס היוקרתי מוענק זו השנה ה- 13 והוא מחולק לתחום האמנויות ולתחום המדעים והמחקר, כאשר בכל תחום ישנו זוכה אחד. השנה נבחרו 12 זוכים – 6 מתחום האמנויות ו- 6 מתחום המדעים והמחקר. כל זוכה יקבל 100 אלף שקלים. סך הכל שווי הפרס הוא 1.2 מיליון שקלים.

פרס מפעל הפיס למדעים ולמחקר על שם לנדאו מוענק לחוקרי מדע שהגיעו להישגים ראויים בתחומם ותרמו תרומה רבת ערך לקידום המדע והמחקר. הפרס נחשב לאחד הפרסים המשמעותיים והיוקרתיים ביותר שמוענקים בתחום זה בישראל.

בין ששת הזוכים בפרס נמצאים פרופ' אלישע קמרון ופרופ' אמיר שגיא מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

בדברי ההנמקה של צוות השופטים על פרופ' אלישע קימרון נאמר: "בעשרות שנות פעילותו המדעית הרים פרופ' קימרון תרומה גדולה למחקר העברית הקדומה: לשון המקרא הקלסית והמאוחרת, לשון ספר בן-סירא, לשון חז"ל, העברית השומרונית ולשון מגילות מדבר יהודה – "לשון קומראן". כמו כן עסק בחקר הארמית. את מעמדו הרם בארץ ובעולם קנה פרופ' קמרון בזכות פעילותו המקורית והענפה בתחום לשון המגילות ולשון הקורפוסים העבריים הקרובים אליה בזמן ומקום".

13-01-2013_003.jpgבדברי ההנמקה של צוות השופטים על פרופ' אמיר שגיא, נאמר: "תחום המחקר של פרופ' שגיא הינו התפתחות של מעשירי-רגליים בעלי חשיבות חקלאית, ובשנים האחרונות ועד היום, התמקד בתהליכי התמיינות זוויגית ובקרת הרבייה. קבוצת המחקר של פרופ' שגיא הייתה הראשונה שגילתה הורמון אנדרוגני דמוי-אינסולין במעשירי-רגליים. פרופ' שגיא הוביל מחקר יצירתי, רב-תחומי ואיכותי, אשר הוביל לפריצת דרך ותרם תרומה משמעותית למדע. הישגים אלה מוערכים היטב ברמה הלאומית והבינלאומית, וזיכו את פרופ' שגיא בפרסים ותפקידים מכובדים בוועדות מדעיות בתחום. פרופ' שגיא כיהן בעבר כדיקן הפקולטה למדעי הטבע באוניברסיטה.

יתר הזוכים בפרס מפעל הפיס למדעים ולמחקר על שם לנדאו הם: פרופ' דנה וולף, האוניברסיטה העברית וביה"ח הדסה בתחום הוירולוגיה,  פרופ' הווארד ליטווין מהאוניברסיטה העברית בתחום מדעי הזקנה, פרופ' דניאל חנוך וגנר ממכון ויצמן בתחום הנדסה כימית והנדסת חומרים, פרופ' דוד גרשוני בתחום פיסיקה.

הזוכים בפרס מפעל הפיס לאמנויות על שם לנדאו, הם: שלמה וישנסקי בתחום התיאטרון (שחקן), מוטי לרנר בתחום קולנוע וטלוויזיה (תסריטאי), נבט יצחק בתחום אמנות חזותית (וידאו ארט), אירה ברטמן בתחום מוסיקה קלאסית (מבצע ווקאלי יחיד), איתמר ארז בתחום מוסיקה ג'אז, יצחק לאור בתחום שירה.