$$News and Reports$$

23 פבר' 2017
חוקרים ממעבדות הסייבר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב הצליחו לייצר ערוץ הזלגת מידע נסתר ומהיר באמצעות נורית ה-LED של הדיסק הקשיח הקיימת במחשבים שולחניים, במחשבים ניידים ובשרתים.
 
בשנים האחרונות פורסמו מספר שיטות להזלגת מידע ממחשבים מוגנים, אפילו כאלה שמנותקים פיסית מרשת האינטרנט. השיטות שהוצגו עד היום כוללות העברת מידע באמצעות תדרי רדיו, תדרי קול ואפילו חום. שיטות להזלגת מידע אופטית נחשבו במשך שנים לפחות נסתרות כיוון שהן יכולות להתגלות על ידי אנשים הצופים בהם.
 
קבוצת המחקר, בראשותו של ד"ר מרדכי גורי, מנהל המחקר והפיתוח במעבדות הסייבר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, הראתה כי באמצעות רכיב בסיסי כנורת ה-LED של הדיסק הקשיח במחשב, ניתן לייצר אותות במהירות של אלפי הבהובים בשנייה אחת. קוד עוין הרץ על גבי המחשב יכול להשתמש בהבהובים אלו על מנת לשדר מידע במהירות גבוהה מאוד. לדוגמא, על גבי הבהובים אלו ניתן להעביר נסתר כקבצים, מפתחות הצפנה, הקשות מקלדת ועוד. את השידור אפשר לקלוט באופן מרוחק באמצעות מצלמות או חיישני אור ולתרגם אותו חזרה למידע בינארי.
 
"ייחודיות השיטה היא בכך שהיא מהירה ונסתרת", אומר ד"ר גורי. "בניגוד לנוריות LED אחרות במחשב (כגון נורית המקלדת), נורית הדיסק הקשיח נוטה להבהב באופן תדיר בשל פעילויות קריאה וכתיבה, כך שפעילות השידור לא תיראה חריגה לצופה מהצד". בנוסף, כאשר השידור נעשה בקצבים מאוד מהירים של מאות הבהובים בשנייה, קשה מאוד לעין אנושית להבחין בשידורים.
 
את המידע ניתן לקלוט באמצעים רבים הכוללים מצלמות מקומיות ומרוחקות, מצלמות נסתרות וחיישני אור. סרטון ההדגמה שמצורף מדגים צילום מחוץ לבניין באמצעות מצלמה המורכבת על רחפן.

 
קבוצת המחקר כללה את ד"ר מרדכי גורי, החוקרים בוריס זדוב, אנדריי דידקולוב, ערן אטיאס, ופרופ' יובל אלוביץ, ראש מעבדות הסייבר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ומנהל מעבדות דויטשה טלקום באוניברסיטה. 

​​​​​