08 דצמ' 2014
בימים אלה נחתם הסכם תמיכה של קרן קונרד-אדנאואר במרכז לחקר חברה ופוליטיקה אירופית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. זאת, בהמשך לשיתוף הפעולה והתמיכה האדוקה של הקרן במרכז בשנים האחרונות. ההסכם נחתם במרכז הכנסים ע"ש קונרד-אדנאואר, משכנות שאננים בירושלים. בטקס החתימה, יצג את הקרן מי שהיה בעבר שר החינוך של גרמניה וראש ממשלת מדינת המחוז (צפון הריין- ווסטפליה), ד"ר יורגן ראטגרס, ואת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ייצג הרקטור, פרופ' צבי הכהן.

המרכז לחקר חברה ופוליטיקה אירופית, שבראשו עומד ד"ר שרון פרדו, נוסד בשנת 2003 באוניברסיטת בן-גוריון בנגב במטרה לקדם בישראל את ההיכרות והידע בנוגע לאירופה ולאיחוד האירופי. זהו מרכז המחקר המוביל בתחום הקשרים המחקריים והאקדמיים בין ישראל ואירופה, והינו המרכז היחיד בישראל שהוכרז על ידי 'הסוכנות האירופית לחינוך, אודיו ויזואל ותרבות' כמרכז לאומי למצוינות בלימודים אירופים ע"ש ז'אן מונה. המרכז לחקר חברה ופוליטיקה אירופית מנהל מספר פרויקטי מחקר, פרויקטים לתרומה לקהילה, אירועי תרבות, אירועים אקדמיים, וכמובן, את החטיבה ללימודים אירופים (BA) ע"ש קונראד אדנאוור.

ד"ר יורגן ראטגרס, ופרופ' צבי הכהן חותמים כל ההסכם. צילום: אורי מדמון