14 יול' 2013

ד''ר שרון פרדוועדה אקדמית בינלאומית מטעם הסוכנות האירופית לחינוך, אודיו-ויזואל ותרבות' (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency) של נציבות האיחוד האירופי (European Commission), בחרה להקים את "המרכז הלאומי למצוינות במחקר ובהוראת הלימודים האירופיים ע"ש ז'אן מונה" (The National Jean Monnet Centre of Excellence) במרכז לחקר פוליטיקה וחברה אירופית ובמחלקה לפוליטיקה וממשל שבאוניברסיטת בן-גוריון בנגב.

הוועדה קבעה שד"ר שרון פרדו מהמחלקה לפוליטיקה וממשל וראש המרכז לחקר פוליטיקה וחברה אירופית (The Centre for the Study of European Politics and Society) יעמוד בראש המרכז הלאומי. אוניברסיטת בן-גוריון בנגב היא האוניברסיטה הראשונה והיחידה בישראל שזכתה במרכז למצוינות במחקר ובהוראת הלימודים האירופיים ע"ש ז'אן מונה.

תוכנית ז'אן מונה (Jean Monnet Programme) הושקה על-ידי האיחוד האירופי בשנת 1989 לזכרו ולכבודו של ז'אן מונה, מאבותיו המייסדים של האיחוד האירופי. התכנית שמה לה למטרה לעודד מצוינות במחקר, ובהוראת לימודים אירופיים במוסדות להשכלה גבוהה ברחבי העולם כולו. מרכזי המצוינות במחקר ובהוראת הלימודים האירופיים נחשבים "ליהלום שבכתר" בתוכנית ז'אן מונה וכיום ברחבי העולם כולו ישנם כ-162 (לערך) מרכזים שכאלה. החל מהיום, ישראל ואוניברסיטת בן-גוריון בנגב מצטרפות לרשימה מכובדת זאת.

מיד לאחר זכייתה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, אמר ד"ר שרון פרדו ש"החדשות שהגיעו היום מבריסל הן חדשות נהדרות המציבות את המחלקה לפוליטיקה וממשל ואת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בחזית המחקר והלימודים האירופיים, לא רק בישראל אלא ברחבי העולם כולו".

ד"ר שרון פרדו מהפקולטה לפוליטיקה ומדעי החברה, אוניברסיטת גנט – בלגיה Ghent University) הוא מרצה בכיר במחלקה לפוליטיקה וממשל. פרדו מכהן גם כראש המרכז לחקר פוליטיקה וחברה אירופית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. תחומי המחקר של פרדו הם האינטגרציה האירופית, מדיניות החוץ והביטחון האירופית, יחסי אירופה ומדינות אגן הים התיכון, יחסי ישראל-אירופה, משפט האיחוד האירופי ומשפט בינלאומי פומבי. הוא פרסם ספרים ומאמרים אקדמיים רבים בנושאים אלה והוא משמש כחוקר ראשי במספר מחקרים בתחומים אלה, מחקרים אשר זכו למימון על-ידי קרנות תחרותיות וקרנות חוץ אחרות. פרדו הוא עמית מחקר בכיר במרכז הלאומי לחקר אירופה באוניברסיטת קנטרברי בניו-זילנד The National Centre for Research on Europe, University of Canterbury, New Zealand)) והוא חבר הוועד המנהל של העמותה הישראלית ללימודים בינלאומיים.

השגריר היוצא של האיחוד האירופי בישראל, אנדרו סטנדלי, בירך את ד"ר פרדו על הזכיה. "איחולי הלבביים על הכרה ראויה זו. זהו הישג גדול והוא תוצאה של מחויבות עקבית שאתה וצוותך הפגנתם תמיד. אני מאד שמח עבורכם", ציין סטנדלי.

דיקן הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת בן-גוריון ואחד משני מייסדי המרכז לחקר פוליטיקה וחברה אירופית, פרופ' דיויד ניומן, הביע את שביעות רצונו מההישג. "את הקרדיט העיקרי לכך יש לתת למנהל המרכז, ד"ר שרון פרדו. המרכז לחקר פוליטיקה וחברה אירופית באוניברסיטת בן-גוריון, בראשותו, הפך למקום הדינאמי ביותר ללימודי אירופה בישראל, תוך שהוא מושך אליו מרצים, חוקרים, סטודנטים ואורחים חשובים ובולטים מאירופה. פורום השגרירים, שמוסד במסגרת המרכז, היה יחיד מסוגו בישראל. סטודנטים מודים כי הם זוכים להבין כאן טוב יותר את אירופה ואת מוסדותיה. אוניברסיטת בן-גוריון יכולה להיות גאה, ובצדק, במרכז דינאמי זה למחקר ולהוראה".