15 יונ' 2017

יוזמת קמפוס ירוק של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ערכה השבוע טקס הענקת פרסים למיזמים חברתיים-סביבתיים בקמפוס ובקהילה לשנת תשע"ז. בטקס ניתנו גם פרסים לעבודות גמר ופרויקטים ייחודיים של סטודנטים לתואר ראשון ולתואר שני העוסקות בנושאי סביבה וקיימות. בטקס השתתפו רקטור האוניברסיטה, פרופ' צבי הכהן, ראש מועצת קמפוס ירוק, פרופ' ירון זיו, חברי מועצה, מנחים וסטודנטים.

מדי שנה קמפוס ירוק באוניברסיטת בן-גוריון בנגב מציע מענק כספי לסטודנטים ולעובדים שיציעו ויוציאו אל הפועל מיזם סביבתי בתחומי הקמפוס ובקהילה הסובבת אותה התורמים לאיכות הסביבה, לשמירת טבע, או לקיימות. כמו-כן מפרסם קמפוס ירוק קול קורא שנתי לעבודות גמר ייחודיות לתואר ראשון, לתואר שני ולתואר שלישי העוסקות בנושאי סביבה וקיימות.

את הפרסים למיזמים סביבתיים בקמפוס ובקהילה העניק ד"ר מידד קיסינגר מהמחלקה לגיאוגרפיה ופיתוח סביבתי, המכהן כראש ועדת חינוך וקהילה של קמפוס ירוק, ואת הפרסים לעבודות גמר ופרויקטים לתואר ראשון ולתואר שני העניקה פרופ' עלוה פלד מהמחלקה להנדסת בניין, המכהנת כראש ועדת מחקרים וכנסים של היוזמה.

yotam.jpg
 בתמונה: יותם רשף, מיזם "הכלבויניק" – מחסן ציוד שיתופי;

בפרסים למיזמים סביבתיים בקמפוס ובקהילה זכו:

·  אסף לוי על המיזם "קפה ירוק";

·  יותם רשף, על מיזם "הכלבויניק" – מחסן ציוד שיתופי;

·  עידו פרידלר, אופיר ערד ותומר דולברג על מיזם "מכווץ בקבוקים".

למידע נוסף על המיזמים >>

להלן הזוכים והעבודות שזכו בפרסים לעבודות גמר ופרויקטים ייחודיים
לתארים מתקדמים
:

·   מקום ראשון | תום זילברברג, מהמחלקה למדעי החיים, על עבודתה "Germination Analysis of Natural and Restored Sites in Zin Mines", בהנחיית פרופ' ירון זיו;

·   מקום שני | הגר מזרחי ואדיר נפתלי, מהמחלקה להנדסת תעשייה וניהול, על עבודתם "צמצום החשיפה לקרינה אלקטרומגנטית בעמדת העבודה המשרדית" בהנחיית פרופ' יעל אידן;

·   מקום שלישי | אור אברמסון, מהמחלקה לניהול מלונאות ותיירות, על עבודתו "נהלים וטכנולוגיות לחסכון במים וההיענות להטמעתם בבתי מלון באילת" בהנחיית פרופ' יניב פורייה;

·    מקום שלישי | שיר ברגידה, מהמחלקה לגיאוגרפיה ופיתוח סביבתי, על עבודתה "בנייה ירוקה" בהנחיית ד"ר נורית אלפסי.

להלן הזוכים והעבודות שזכו בפרסים לעבודות גמר ופרויקטים ייחודיים
לתואר ראשון
:

·  מקום ראשון | שקד שטיין, מהמחלקה לגיאולוגיה ומדעי הסביבה, על עבודתו "אפיון מי תהום מלוחים באקוויפר החוף כמי הזנה לתהליך התפלה בשיטת אוסמוזה הפוכה" בהנחיית פרופ' אורית סיוון,  ד"ר רוני כשר ופרופ' יוסף יחיאלי.

·  מקום שני  |עומר חרובי, מהמחלקה לגיאוגרפיה ופיתוח סביבתי, על עבודתו "פיתוח מודל הערכת רעש תוך שימוש בנתוני תחבורה ברזולוציה גבוהה וברגרסיית שימושי קרקע" בהנחיית פרופ' איתי קלוג וד"ר ערן בן אליא.

·  מקום שלישי | רוני גת, מהמחלקה לבריאות הציבור, על עבודתה "The potential mediatory role of macrophages in adipocyte dysfunction induced by environmental particles" בהנחיית פרופ' אסף רודיך.

במסגרת יוזמת 'קמפוס ירוק' מבקשת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב לעודד מחקר ופיתוח בתחומים הנוגעים לסביבה, לקיימות ולשימוש מושכל במשאבים, לקדם פרויקטים להעלאת המודעות ותחושת האחריות הסביבתית באוניברסיטה ובקהילה, לפעול להרחבת החינוך וההכשרה בתחומי סביבה, ולהשיג חסכון באנרגיה, צמצום צריכה במקור, שיפור המחזור, ועוד.