26 פבר' 2017
כ-50 סטודנטים סיניים הלומדים לתארים שונים באוניברסיטאות בארץ התארחו בשבוע החולף במכון בן-גוריון לחקר ישראל והציונות שבקמפוס אוניברסיטת בן-גוריון בנגב בשדה בוקר, במסגרת סמינר לימודי המתקיים, זו השנה השלישית ברציפות, ביוזמתה ובתמיכתה של קרן גלייזר. (The Glazer-CIS@BGU Israel Studies Seminar for Chinese Students in Israel). מדובר בסמינר בן שבעה ימים המציע מפגש עם מדינת ישראל במספר רבדים: לימוד אקדמי, סיורים, סדנאות והשתלבות בחיי היום יום בקמפוס פעיל היושב בתוך יישוב ייחודי בנגב.

L-20.jpg
בביקור בצריף בן-גוריון |  צילום: ניר שמול

יצוין, כי הגעתם של הסטודנטים הסיניים לאוניברסיטת בן-גוריון במטרה להכיר את מדינת ישראל לעומק אינה מקרית: המייחד את האוניברסיטה טמון, בין היתר, בשילוב הייחודי המוצע בה בין לימודי ארץ ישראל, הנגב, שדה בוקר  - בן גוריון- לבין הסטארט אפ ניישן, ופארק ההייטק.

במסגרת הסמינר התקיימו הרצאות אודות ההיסטוריה של התנועה הציונית ומדינת ישראל; החברה הישראלית, זרמים מרכזיים בתרבות הישראלית מראשית המדינה ועד ימינו וכן, סקירה אודות המבנה הפוליטי בישראל – שיטת הממשל, המפלגות המרכזיות ויחסי דת ומדינה. ההרצאות משלבות מפגשים עם אישים שנטלו חלק בהיסטוריה של מדינת ישראל ועם מנהיגים מקומיים ויוצרים, הפועלים ומשפיעים על  המרחב הישראלי בימינו אנו. ההרצאות ניתנו בשפה האנגלית על ידי חברי הסגל האקדמי של מכון בן-גוריון לחקר ישראל והציונות, איש איש על פי תחום התמחותו.

במהלך שהותם באזור, ביקרו הסטודנטים הסינים גם בפארק ההייטק שהאוניברסיטה שותפה בתפעולו ושמעו הרצאות על חזון הפארק, על החברות הטכנולוגיות המאכלסות אותו ועל מעורבותה של האוניברסיטה בפעילותו של הפארק. בביקורם, נחשפו הסטודנטים לאירוע ההאקתון הטכנולוגי שהתקיים באותה עת במקום.

L-51.jpg
ביקור בשיעור רובוטיקה לתלמידים מקומיים בירוחם |  צילום: ניר שמול

שבוע הסמינר כלל גם  שני ימי סיור במרחב הנגב ועוד יום סיור בירושלים וכן מפגשים סדנאיים, כאשר מטרת הסדנאות היא לאפשר מסגרת להחלפת דעות והצגת שאלות בעקבות המפגש עם נושאים חדשים וכן לאפשר במה למשתלמים להביע את התרשמותם ולעבד את החוויות שהם חווים תוך שיתוף הדדי.

קמפוס שדה בוקר מונה קרוב לשלוש מאות סטודנטים, מחציתם סטודנטים בינלאומיים. במכון בן-גוריון לחקר ישראל והציונות לומדים בתכנית הבינלאומית כשלושים סטודנטים המשתלמים בתחום לימודי מדינת ישראל, רובם סטודנטים בינלאומיים. בסביבה חברתית זו מתקיים במהלך הסמינר אירוע חברתי, המאפשר אינטראקציה בין המשתלמים לבין הסטודנטים המתגוררים בקמפוס. תלמידי התכנית הבינלאומית בלימודי ישראל מוזמנים להצטרף לחלק מן הסיורים מתוך כוונה לעודד דיאלוג בין המשתלמים לבין סטודנטים בעלי ידע נרחב יותר שזהו תחום התמחותם.

L-42.jpg
במכתש ירוחם | צילום: ניר שמול

להצלחת הסמינר שותפים המועצה להשכלה גבוהה (המל"ג) ומשרד החוץ הישראלי. הסמינר התקיים תחת חסותו של המרכז ללימודי ישראל, אשר נמצא במכון בן-גוריון לחקר ישראל והציונות.