$$News and Reports$$

25 יול' 2017

​חברת נוירודרם נמכרת לתאגיד התרופות היפני בלמעלה ממיליארד דולרים

 

פרופ' אלי הלדמן - הוא אחד משלושת החוקרים (שהיה המדען הראשי של החברה בתחילת דרכה), העומדים מאחורי הפיתוח של חברת נוירודרם, שעשתה בימים אלה אקזיט ונמכרה לתאגיד התרופות מיצובישי טנאבה היפני בסכום הגבוה ביותר ששולם עבור חברת פארמה ישראלית; למעלה ממיליארד דולרים.
 
פרופ' הלדמן, מהמחלקה לביוכימיה קלינית ופרמקולוגיה בפקולטה למדעי הבריאות, יחד עם ד"ר משה קושניר, נוירולוג מומחה למחלת הפרקינסון ולהפרעות תנועה וד"ר חיים שלזינגר, מייסד חברת אנליסט, ייסדו את חברת נוירודרם המציעה פתרון חדשני למחלת הפרקינסון.
 
"הצורך הוא החדרה של התרופה שנקראת 'לבודופה', שהופכת במוח לדופמין – שפרקינסון נגרם כתוצאה ממחסור בו. כיום הדרך היחידה לתת אותה באופן רציף היא באמצעות צינור שמחדירים בניתוח דרך הבטן לקיבה, ודרכו מכניסים קטטר שמגיע לתריסריון ויוצר מצב בו החולה מסתובב כל החיים עם חור בבטן, צינור שיוצא החוצה, פאוץ' ומשאבה שמחדירה לו את החומר באופן קבוע", מסביר ד"ר קושניר.
 
נוירודרם היא החברה היחידה בעולם שמעניקה את התרופה באופן רציף שלא באמצעות החדרה לקיבה, אלא דרך העור במחט דקיקה שלא מרגישים כלל ומשאבה מיניאטורית. שיטה זו פותרת את הבעיה באופן יוצא מן הכלל והיא עומדת להיות התרופה העיקרית למחלת הפרקינסון.
 
פרופ' הלדמן: "התרופה תשפר באופן דרמטי את חייהם של חולי הפרקינסון. מדובר במחלה שמצד אחד גורמת לחולה לקפוא, לא להיות מסוגל לזוז, וברגעים אחרים לתנועתיות יתר, שבהם הוא אינו שולט בתנועותיו. רק מתן רציף של התרופה תוך שמירה על רמה קבועה בדם יכול להתגבר על הבעיות האלו."

 

כיום החברה נמצאת בשלהי הניסוי בשלב השלישי של פיתוח התרופה, השלב האחרון לפני השיווק. המכירה לחברה היפנית צפויה לסייע לתרופה לצלוח את השלב האחרון בפיתוח. "המכירה לחברת תרופות גדולה תאפשר השקעת משאבים באופן כזה שהמוצר יוכל לצאת לשוק מהר, ובהתאמה לכל הדרישות הרגולטוריות הרבות", אומר פרופ' הלדמן. "בנוסף, האקזיט בהחלט ייתן דחיפה גדולה לתחום בארץ, ותהיה לו השפעה מאוד חיובית על פיתוח המחקר הנוירולוגי בישראל."