26 אוק' 2014
bgubus.png
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, השיקה לראשונה היום (26.10) את האוטוב"ג (אוטו בן-גוריון)-  שירות הסעות מיוחד וחינמי, המיועד לסטודנטים ולאנשי סגל ברחבי הקמפוס.

מטרת השירות לסייע להתנייד מהחניה החדשה בקמפוס הצפוני לתוך רחבי הקמפוס, לחסוך זמן יקר הכרוך בהגעה ממקום למקום ולצמצם באופן משמעותי את נסיעת כלי הרכב בשטח הקמפוס.

מאחורי היוזמה הייחודית והביצוע שלה, עומד מנהל מחלקת הביטחון באוניברסיטה, רפי סרוסי.

שירות ההסעות  יפעל בין השעות 07:45 ועד השעה 19:45 בימים א-ה ( לא כולל חופשת הקיץ וימים בהם האוניברסיטה אינה פעילה).

מסלול הנסיעה של אוטוב"ג הינו מעגלי ויפעל ברציפות במהלך השעות. התחנות ברחבי הקמפוס, מסומנת בשלט אוטוב"ג.

דוד ברקת, סגן הנשיאה ומנכ"ל אוניברסיטת בן-גוריון בנגב: "לאור תנופת הבנייה באוניברסיטה והתרחבותה לשטח הקמפוס הצפוני, הקמנו מגרש חניה חדש עם 550 מקומות לשרות הסטודנטים והסגל.  שרות ההסעות בא לתת מענה לקיצור המרחק הפיזי אל ומהחניה החדשה. שירות זה הינו חשוב ונוח עבור הסטודנטים ואנשי הסגל, ויסייע להתנייד מהחניה הרחוקה לתוך שטח הקמפוס בזמן קצר ובאופן יעיל.  בנוסף, אוניברסיטת בן-גוריון, תמשיך לעודד הליכה ברגל כחלק מפעילות גופנית ואף הכשירה נתיבי הליכה מסודרים לאורך הקמפוס ".

ws-1255B5Pn3+iD46+Eg4OXo5eHiLCDu+OnlIPfl9OwsIPj06SD45fHpLCDj5eMg ברקת קרדיט צלם דני מיכליס.jpg

שירות ההסעות החדש ילווה באפליקצייה להורדה חינם, אפליקציית UniGator'- המצפן שלך באוניברסיטה'. האוטוב"ג מצויד במכשיר GPS והאפליקציה מאפשרת לסטודנטים לעקוב אחר שירות ההסעות ב -LIVE  ולתכנן באופן יעיל את הנסיעה ומועד היציאה לכיוון התחנה.

אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, דורגה במקום ה- 62 בעולם, בדירוג הבינלאומי של האוניברסיטאות 'המקיימות' – ירוקות. שירות היסעים פנימי הוא חלק במדד ה- UI green metric לפיו מדורגות האוניברסיטאות.

שירות הסעות החדש בבן-גוריון 'אוטוב"ג', יפעל לצמצם משמעותית את נסיעת כלי הרכב הפרטיים ברחבי הקמפוס ביחד עם תוספת משמעותית של מתקני אופניים שהותקנו בקמפוס.

מסלול שירות ותחנות עצירה -אוטוב"ג- ראו מפת מסלול

·          חנייה 10 - תחנה ראשית, העלאת והורדת נוסעים.
·           בסמוך לבניין 91 איסתא - תחנת הורדה.
·           בסמוך לכניסה למרכז משפחת הלן דילר (בניין 74) - העלאת והורדת נוסעים.
·           בסמוך לבניין אלון לטכנולוגיה עילית (37) - העלאת והורדת נוסעים.
·           בסמוך לבניין 66 - תחנת העלאת נוסעים.
·           חזרה לנקודת התחלה - חניה 10.