20 יונ' 2016
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב יזמה פתיחת מרחב עבודה ייחודי שיאפשר לסטודנטים, לבוגרים ולחברי סגל האוניברסיטה לקדם מיזמים טכנולוגיים ומיזמים טכנולוגיים-חברתיים. מרחב העבודה, הנושא את השם BGU Innovation Labs, ממוקם בסניף WeWork שנפתח השנה בפארק ההייטק גב-ים נגב, שבהקמתו הייתה שותפה האוניברסיטה ונמצא בסמוך לה.

באתר המתחם ניתן לעקוב אחרי הפעילויות השוטפות הנערכות במקום​
05-04-2016_085.jpg

מטרת היוזמה להוות נדבך נוסף בעידוד היזמות בקרב קהילת האוניברסיטה – סטודנטים, בוגרים, תלמידים לתארים מתקדמים וחברי סגל. בהפעלת המתחם שותפים מרכז בנג'יס ליזמות ולחדשנות הפועל בפקולטה לניהול ע"ש גילפורד גלייזר וכן חברת ב. ג. נגב, חברת מסחור הטכנולוגיות של האוניברסיטה.
אחד מהזרזים לפתיחת המרחב היה זיהוי של הנהלת האוניברסיטה את הפוטנציאל הרב והרעיונות החדשניים שמוצגים מדי שנה בכנס הפרויקטים של הפקולטה להנדסה בו לוקחים חלק אלפי סטודנטים שמציגים מאות פרויקטים הנדסיים וטכנולוגיים פורצי דרך. המרחב החדש יציע לסטודנטים אלו, כמו גם לסטודנטים הלומדים דיסציפלינות נוספות באוניברסיטה, סביבת עבודה תומכת, מייעצת ומקדמת שתאפשר למי מהם שיהיה מעוניין לקדם את המיזמים צעד נוסף לעבר הקדמת סטארטאפים ומימוש הרעיונות לכדי תוצרים סופיים.
הקמת מעבדות החדשנות בתוך WeWork שמאכלס מעצבים, יועצים משפטיים, חברות שיווק דיגיטלי וחברות טכנולוגיות נוספות, מאפשר ליזמי האוניברסיטה ליהנות מאקוסיסטם ייחודי, מפרה ומשתף שיקרב אותם עוד יותר לעבר מימוש הרעיון. בכך מקווה האוניברסיטה להרחיב את מאמצי הסיוע שהיא מגישה לסטודנטים ולבוגרים יזמים, מעבר לתוכניות מאיץ סטנדרטיות.
05-04-2016_120.jpg
מעבר לחלל עבודה ליזמים, ב-BGU Innovation Labs תערכנה פעילויות נוספות, ובראשן פעילות מאיץ הטכנולוגיה של האוניברסיטה Inno-Negev שמגייס עתה צוותים למחזור הפעילות השני שלו שמיועד באופן בלעדי לסטודנטים ולבוגרי האוניברסיטה. פעילויות נוספות שיציע המתחם הן קורסים אקדמיים בנושאי יזמות בינ"ל, הרצאות דו שבועיות הנוגעות ליזמות, חבילת שירותים טכנולוגיים בשווי $5K מחברת אמזון למשתתפי המתחם, רשת בוגרים יזמים ועוד.
קול קורא אודות המרחב הופץ במהלך חודש אפריל וזכה להיענות מרשימה כאשר כיום קבוצות יזמיות של סטודנטים מאיישות את המתחם לאורך כל שעות היממה. אחד המיזמים במעבדות הוא Dress Me App, מיזם אופנה חברתי שהוקם על ידי חמש יזמיות, סטודנטיות ובוגרות האוניברסיטה: נגה סדן (בוגרת פסיכולוגיה וקוגניציה), זואי אברהם (סטודנטית למדעי המחשב), אריאל אורן (סטודנטית לתואר שני במנהל עסקים), דפנה נקש (בוגרת ניהול מלונאות ותיירות) ויסמין גרנות (סטודנטית למדעי המחשב). החמש הכירו במסגרת הרצאות She Codes; ארגון המציע לימודי תיכנות לנשים במטרה להגדיל את מספר הנשים המתכנתות בתעשיית ההייטק. הן זיהו רצון  שכיח להתחדשות מתמדת בתחום האופנה, והציעו פיתרון חברתי, כלכלי וסביבתי שעיקרו פלטופורמה שתקשר בין נשים שמעוניינות להציע להשאלה או למכירה בגדים יד שנייה, לכאלו שמעוניינות לקנות אותם או להשאילם.
מיזם נוסף שפועל במתחם הוא קיפרס של יואב וענת לרנר. השניים, שותפים בסטארטאפ וגם בחיים, מבקשים לחבר בין ניהול נדל"ן לטכנולוגיה ומציעים פלטפורמה ייחודית שמאפשרת לבעלי דירות להשקעה לנהל, להשכיר ולמכור את הדירות שלהם בעצמם, ללא תיווך וללא צורך להגיע פיזית לדירה. הפיילוט למערכת מתבצע בימים אלו בבאר-שבע, בה יש 14,000 דירות להשקעה שמושכרות לרוב לסטודנטים. התוכנית של המייסדים, בוגרי האוניברסיטה, היא לפתוח סניפים נוספים בארץ ובעולם.

רוצים לקרוא עוד? מעוניינים לבדוק את האפשרות להצטרף למתחם? היכנסו לאתר המתחם למידע נוסף​.