$$Events$$

27 ינו' 2015

חדר 348, בניין 72

מעוניינים לצמוח ולהתפתח בתחום החינוך?

הפקולטה למדעי הרוח והחברה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב מזמינה אתכם להירשם לתואר שני בחינוך עם התמחות בייעוץ חינוכי. זו ההזדמנות שלכם לרכוש כלים להתפתחות מקצועית ואישית בתוכנית לימודים איכותית, אשר בוגריה מבוקשים במערכת החינוך.

להרשמה ליום הפתוח לחצו כאן​

המפגש יתקיים בשני סבבים:

מפגש ראשון:

10:00 היכרות

10:30 הלימודים במסלול לייעוץ חינוכי

11:00 מפגש עם בוגרים

11:30 מפגשים אישיים

מפגש שני:

17:00 היכרות

17:30 הלימודים במסלול לייעוץ חינוכי

18:00 מפגש עם בוגרים

18:30 מפגשים אישיים

מטרת התוכנית

התוכנית לייעוץ חינוכי במסגרת לימודי תואר שני בחינוך שואפת להכשיר יועצים אשר ישתלבו במערכות חינוכיות ויעוררו בהן תהליכי שינוי, התקדמות והתפתחות. למשתתפי התוכנית יוענקו כלים לצמיחה מקצועית ואישית שיאפשרו להם לפתח את תפיסת העולם החינוכית שלהם ואת דרכי הפעולה הייחודיות לכל אחד ואחת.

מבנה הלימודים

התוכנית אורכת 5 סמסטרים (כשנתיים וחצי) וכוללת 3 ימי לימודים בשבוע: יומיים של לימודים עיוניים ובנוסף תצפיות ועבודת שדה מודרכת בהיקף של יום אחד בשבוע, בשנתיים הראשונות לתוכנית. בסמסטר החמישי ההכשרה כוללת יום לימודים אחד בשבוע. באפשרות הסטודנטים לבחור בין מסלול כללי לבין מסלול מחקרי הכולל עבודת גמר.

ליווי אישי

תוכנית ההכשרה מתקיימת בקבוצות קטנות המאפשרות לווי אישי לכל אחד מן הסטודנטים. במהלך הלימודים הסטודנטים מתנסים בעבודת ייעוץ במסגרות חינוכיות שונות תוך ליווי של חברי סגל וצוותים מקצועיים מהשטח העובדים בשיתוף עם האוניברסיטה. זו תוכנית הלימודים היחידה המעניקה ליווי אקדמי ומקצועי צמוד לאורך כל תהליך הלמידה; בשלב העיוני, בשלב הפרקטיקום ועם סיום הלימודים בשלב הכניסה לעבודה בתחום.

תעסוקה

בוגרי התוכנית מבוקשים על ידי משרד החינוך ומסגרות חינוכיות בלתי פורמליות, מתוך היכרות עם היכולות המקצועיות שמביאים עמם מסיימי התואר. הבוגרים משתלבים במגוון אפשרויות תעסוקה; בתי ספר, רשויות מקומיות, מסגרות לקידום נוער, מחלקות כוח אדם בחברות היי-טק, תוכניות הכשרה של מערכת הבטחון ועוד.

לפרטים נוספים על היום הפתוח ולתיאום פגישה אישית צרו קשר:

טלפון: 08-6461865, 08-6461864
דוא"ל:  laiv@bgu.ac.il