$$Events$$

24 ינו' 2017
-14:00

חדר 224, מרכז משפחת הלן דילר (בניין 74)

התוכנית ללימודי מגדר
 מזמינה את קהל הסטודנטיות/ים וחברי/ות הסגל
לסמינר מחלקתי

מרצה: ליהי רוטשילד, האוניברסיטה העברית בירושלים

ההרצאה מציגה את ההבניה החברתית של המונוגמיה בשדות שיח שונים, ומדגימה את האופן בו היא מכוננת כדרך היחידה לניהול מערכות יחסים רומנטיות. בתוך כך, היא נדרשת לאופן בו המונוגמיה מכוננת בכל אותם שדות השיח כמוסד פטריארכלי, עם סטנדרט כפול עבור גברים ונשים, וכיצד היא מייצרת ומשמרת תפיסות חברתיות ביחס לחלוקת תפקידים מגדרית ומיניות נשית. בהמשך, ההרצאה בוחנת את אורח החיים הפוליאמורי, ומראה באילו אופנים הפוליאמוריה סותרת חלקים מההבניות הפטריארכליות המלווות את מוסד המונוגמיה. היא מציגה את הרעיון של הרצף והקיום הפוליאמורי כפרדיגמה חלופית למחשבה ולדיבור על מערכות יחסים ממגוון סוגים.

ליהי רוטשילד היא דוקטורנטית לסוציולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים. את עבודת התזה שלה, עליה מבוססת ההרצאה, כתבה בתכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בן-גוריון, בהנחייתה של ד״ר עמליה זיו. המחקר הנוכחי שלה עוסק במפגש בין מגדר, מעמד וגזע בחיפושים גופניים בשדות תעופה. בחייה הפרטיים היא פוליאמורית, פעילה פוליטית וחברתית, ועוסקת בדיבור על ובקידום האופציה לחיים פוליאמוריים בישראל כבר שנים רבות.