$$Events$$

16 מרץ 2016

מנגה בר, שדרות רגר 87, באר-שבע

שבוע מודעות המוח הבינלאומי יערך השנה בישראל בתאריכים 20-13 במרץ 2016.
במסגרת השבוע, העמותה הישראלית למדעי המוח בשיתוף עמותת בשער: קהילה אקדמית למען החברה בישראל מקיימת פעילות בה חוקרים וסטודנטים מהתחום נפגשים עם תלמידים ועם הציבור הרחב ומרצים בפניהם על נושאים הקשורים לחקר המוח ומערכת העצבים.
מרכז זלוטובסקי למדעי העצב

מרכז זלוטובסקי למדעי העצב באוניברסיטת בן-גוריון בנגב לוקח חלק בפעילות כאשר חברי סגל וסטודנטים חברי המרכז ירצו בפאבים ובבתי קפה מקומיים במהלך השבוע.

יום רביעי, ה-16.03.2016 - "שליטה מוחית בטבע"
מהי נוירו-פרזיטולוגיה? על צרעות טורפות ותיקנים זומבים – מרצה: מעיין קייסר פלטין.

איפה ומתי? 20:00 בדיוק במנגה בר, שדרות רגר 87 באר שבע
התכנסות בשעה: 19:30

על ההרצאה:
שליטה מוחית בטבע
מיליוני שנות אבולוציה הביאו לכך שטפילים מסוימים מסוגלים לגרום למאחסן שלהם לחלות ואפילו למות בהתאם לצרכיהם האנוכיים. אבל ישנם כמה טפילים שעושים אפילו יותר מכך, הם "למדו" לשלוט במוחם של המאחסנים שלהם.
בהרצאה אספר על תחום זה ועל מקרה פרטני שנחקר במעבדתנו בו צרעה משתלטת על מוח של תיקן והופכת אותו לזומבי שמהווה מזון חי וטרי לצאצאיה.

על המרצה:
מעיין קייסר פלטין סטודנטית לדוקטורט במעבדתו של פרופ' פרדריק ליברסאט  (מהמחלקה למדעי החיים וחבר מרכז זלוטובסקי למדעי העצב).
לאחר לימודי תואר ראשון במדעי החיים באוניברסיטת בן-גוריון, התחלתי ישירות את לימודי הדוקטורט במסלול הישיר. במעבדה אני מתמחה בנוירוביולוגיה התנהגותית ובחקר המנגנונים העצביים שמאחורי התנהגות בע"ח.