$$Events$$

20 מרץ 2016

בפאב הקוקה Coca, ארלוזורוב 50 באר-שבע

שבוע מודעות המוח הבינלאומי יערך השנה בישראל בתאריכים 20-13 במרץ 2016.
במסגרת השבוע, העמותה הישראלית למדעי המוח בשיתוף עמותת בשער: קהילה אקדמית למען החברה בישראל מקיימת פעילות בה חוקרים וסטודנטים מהתחום נפגשים עם תלמידים ועם הציבור הרחב ומרצים בפניהם על נושאים הקשורים לחקר המוח ומערכת העצבים.
מרכז זלוטובסקי למדעי העצב

מרכז זלוטובסקי למדעי העצב באוניברסיטת בן-גוריון בנגב לוקח חלק בפעילות כאשר חברי סגל וסטודנטים חברי המרכז ירצו בפאבים ובבתי קפה מקומיים במהלך השבוע.

יום ראשון, 20.03.2016 – שם ההרצאה: "אדם, מכונה, והממשק שביניהם: על אנשים ורובטים שזזים" - מפי ד"ר אילנה ניסקי, מהמחלקה להנדסה ביורפואית וחברת מרכז זלוטובסקי למדעי העצב באוניברסיטת בן-גוריון בנגב

איפה ומתי? בפאב הקוקה Coca, ארלוזורוב 50 באר-שבע.
פתיחת דלתות 20:00, תחילת הרצאה 20:45.

על המרצה:

ד"ר אילנה ניסקי היא מרצה בכירה במחלקה להנדסה ביורפואית וראש המעבדה לרובוטיקה ביורפואית באוניברסיטת בן-גוריון בנגב וחברת מרכז זלוטובסקי למדעי העצב. שורשיה של ד"ר ניסקי נטועים בדרום: היא בוגרת תיכון עירוני מקיף א' בבאר-שבע, למדה את שלושת תאריה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, וביצעה את השתלמות הפוסט דוקטוראט שלה באוניברסיטת סטנפורד שבקליפורניה. מחקרה עוסק בהבנת התנועה האנושית ובפיתוח רובוטים לצרכים רפואיים. ד"ר ניסקי נכללה השנה ברשימת 40 צעירים מבטיחים של מגזין דה מרקר.

על ההרצאה:

מה יותר מסובך - להחליט איזה מהלך לבצע במשחק שח, או להזיז את הכלי? מי יותר מוצלח - רובוטים או אנשים? בהרצאה נדבר על רובוטים ואנשים, נבחן מה דומה ומה שונה ביניהם מבחינת בקרת התנועה שלהם, ונחשוב כיצד אפשר להשתמש בממשק ביניהם כדי לעזור לחולים, למשל בניתוחים בסיוע רובוט ובשיקום רובוטי.