$$Events$$

-14:00

חדר סמינרים, מכון בן-גוריון לחקר ישראל והציונות

סמינר החוקרים של בימת שדה בוקר בנושא

מנסרת ההיסטוריה: עדשת הארכיון המקומי ועדשת המחקר הבינלאומי.

ד"ר טלי תדמור שמעוני

נושא ההרצאה:

החינוך העברי בעדשת ההיסטוריה הסבוכה

ד"ר טלי תדמור שמעוני עוסקת בהיסטוריה של החינוך העברי ובממשק שבין השיח הציבורי לשיח החינוכי. מחקריה עוסקים במורות חיילות, בתכני הלימוד, במקומם של המורים כסוכני חברות ותודעה, בתופעת המורים והמורות העולים ועוד. היא חברת סגל במכון בן-גוריון לחקר ישראל והציונות אוניברסיטת בן גוריון בנגב ועורכת עמיתה של כתב העת של

האגודה הישראלית לחקר תולדות החינוך, דור לדור. ספרה 'שעור מולדת חינוך לאומי וכינון מדינה' יצא לאור בשתי  מהדורות בשנים 2010-2011 ובסתיו שנה זו עתיד לצאת לאור ספרה המשותף עם פרופ' נירית רייכל: 'מפגשים בין תרבותיים בחצר בית הספר במושבה'.

ד"ר עדי פורטוגז
נושא ההרצאה:
פרויקט 'הארכיון מגיע לקהילה':
תרומתו, מגבלותיו והרהורים על הניטרליות של ארכיון מתוכנן

ד"ר עדי פורטוגז, הממונה על תשתיות המידע במכון בן גוריון לחקר ישראל והציונות. עלה לנגב לפני כעשור. במקביל  לעבודתו הניהולית הוא מרצה במסלול ללימודי מדינת ישראל ובבית הספר לתלמידי חו"ל באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. מחקרו עסק בתנועות השמאל האידיאולוגי בישראל בשנות השבעים. לימד באוניברסיטת ניו יורק ואוניברסיטת וונדרבילט.

במסגרת תפקידיו הציבוריים היה גם מזכיר הישוב מדרשת בן-גוריון.

Beyond Comparison.pdfמצ"ב חומר קריאה לקראת ההרצאה